مهدی فضائلی، دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نامگذاری بیستم فروردین به عنوان روز ملی فن آوری هسته ای و تاثیر راهبرد "ایستادگی هسته ای " در پیشرفت کشور، گفت: واقعیت این است که اهمیت فن آوری هسته ای اگر از ملی شدن صنعت نفت، بیشتر نباشد، کمتر هم نیست و باید با این دیدگاه به روز ملی فن آوری هسته ای نگاه شود.
وی افزود: موضوع انرژی هسته ای از چند منظر در کشور ما قابل بررسی و تحلیل است، نکته اول این است که اساسا مقوله انرژی، مقوله ای راهبردی و استراتژیک در دنیای امروز است و با توجه به تمام شدنی بودن منابع فسیلی و محدود بودن این ذخائر، کشورهای پیشرفته جهان به دنبال یافتن جایگزین برای این نوع انرژی ها هستند، انرژی هسته ای به دلیل منابع نسبتا نامحدود و آثار زیست محیطی کمتر، مورد توجه است، مثلا امروز در فرانسه، بیش از 80 درصد برق، از محل انرژی هسته ای تامین می شود.
فضائلی خاطر نشان کرد: نگاهی به آمار های جهانی نشان می دهد، سرمایه گذاری در انرژی هسته ای، روزافزون است، ضمن اینکه علاوه بر تولید برق، فن آوری هسته ای در مسائلی چون کشاورزی، صنعت،پزشکی، داروسازی و ...نیز کاربرد اساسی دارد.
دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان خاطر نشان کرد: نکته دیگر این است که انرژی هسته ای ، جزو بالاترین سطوح تکنولوژی در دنیا است و کشوری که این فن آوری را در خودش ایجاد می کند و آن را به صورت بومی و نهادینه شده در اختیار می گیرد، علاوه بر بهره مندی از مواهب آن، عزم و اراده ملی خود را نیز به جهانیان اثبات می کند.
وی اظهار داشت: مهمترین پیامد سیاسی بهره مندی از انرژی هسته ای برای کشور ما این است که با توجه به فشارهای مداوم برخی کشورهای غربی برای محروم کردن ایران از این فن آوری، ایستادگی مردم و مسئولان کشور باعث شده است که "استقلال سیاسی" ایران - که قبلا هم مشهود بود- امروز بیشتر آشکار شود و این باعث غرور و افتخار ایرانیان در سراسر جهان است.
فضائلی گفت: روز ملی فن آوری هسته ای، یادآور غرور و افتخار ملی، استقلال سیاسی و اثبات این پیام جهانی انقلاب اسلامی است که اگر کشوری در دنیا بخواهد به حقوق خود برسد، می تواند با پایداری به این حقوق برسد.
این فعال سیاسی - مطبوعاتی بزرگداشت مناسب روز ملی فن آوری هسته ای را موجب ایجاد نشاط ملی در کشور دانست.
نظر شما